15.Aralık.2014
KAMUOYU AÇIKLAMASI

Yazılı, görsel ve elektronik medyada bugün yer alan ve bir özel güvenlik firması çalışanının işine son verdiğimiz yönündeki haberler doğruyu yansıtmamaktadır.

Söz konusu kişi, İZBAN’ın özel güvenlik hizmeti ihalesini alan ÖZTAŞLAR firmasının bir çalışanıdır. Kadrolu personelimiz değildir ve her çalışan gibi kendisine yazılı olarak bildirilen sorumluluk ve yükümlülükleri vardır. İZBAN, özel güvenlik şirketinden hizmet alımı yapmakta ve yüklenici firma bu güvenlik hizmetini kendi personeli ile gereği gibi yerine getirmek yükümlülüğündedir. Hizmetin gereği gibi yerine getirilmesinde sorun yaratan personeli hakkında da yüklenici gereğini yapmak durumundadır.

Söz konusu yüklenici çalışanı (Mustafa Özgüç) hakkında, çalıştığı şirket, sorumluluklarını yerine getirmediği ve çalışma talimatlarına aykırı davrandığı için hakkında tutanaklar tutmuş ve görev saatleri içerisindeki kural dışı davranışlarını gösteren kamera kayıtlarını da inceleyerek iş akdini sonlandırma kararı almıştır. Bu kayıtlar tarafımızdan da incelenmiştir.

Diğer yandan; personel hakkındaki tüm sorumluluk, iş vereni olan firmaya aittir ve bu sorumluluk hiçbir şekilde İZBAN’a veya İZBAN’ın ortağı kurumlara yüklenemez.

Olayın, işçinin sendika temsilcisi olduğu için işten çıkarılmış gibi lanse edilmesi ve buradan hareketle İZBAN’ın sendika karşıtı gibi gösterilmesi ise yanlışların en büyüğüdür. Emeğin kutsallığına inanan kurumumuz, örgütlü toplumu her ortamda desteklemiş, ancak bu ortak hareket üzerinde kendilerine kişisel güç sağlamaya çalışanların ise karşısında durmuştur.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.