ROTEM Trenleri Yolcularımızın Hizmetinde.
 Cumhuriyet tarihimizin en büyük kent içi raylı toplu ulaşım projesi olarak 30 ağustos 2010`da Aliağa-Cumaoavsı hattında yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN, hattaki tren set sayınızı ilk etapta 43`e yükseltmak için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`ndan (TCDD) 3`er vagonlu 10 adet seti 18.Ağustos.2011 tarihinde Alsancak Garı`nda gerçekleştirilen törenle kiraladı.

Bugüne kadar mevcut 33 set ile 3 milyon kilometre yol kat edip 25 milyon yolcu taşıyan trenlerimiz  kiralanan 10 adet set ile yolcularımıza yoğun saatlerde  daha rahat; güvenli, hızlı, kolay, konforlu, ucuz, temiz, sessiz ulaşım hizmetini sunmaya devam ettiriyor.

Tören gününden itibaren hizmete alınan trenler kısa sürede yolcularımızın beğenisini ve ilgisini çekmiş durumda. Teknik anlamda toplam yolcu kapasitesi 744 olan trenler İZBAN trenleri kadar konforludur ve güven teşkil etmektedir. İçerisinde klima sistemi, yolcu bilgilendirme sistemi, anons sistemini barındırmaktadırlar.

Hizmete başlayan trenlerde biniş ve inişlerde önceliğin trenlerden iniş yapan yolcularımıza tanınması hususunu tümm yolcularımızdan rica eder, göstermiş oldukları  ilgiye teşekkür ederiz.