19.Eylül.2011
 İSTASYONLARIMIZDAN İLÇELERE, İLÇELERDEN İSTASYONLARIMIZA YAPACAĞINIZ AKTARMALI ULAŞIM İÇİN, ESHOT ULAŞIM HATLARINDA REVİZYON(YENİDEN DÜZENLEME) YAPILMIŞTIR.

Aliağa - Cumaovası arasındaki  istasyonlardan yerleşim yerlerine  ulaşım için açılan aktarma ESHOT otobüs hatlarından bazıları için yeniden düzenleme yapılmıştır. Ağırlıklı olarak Torbalı-Cumaovası-Sarnıç bölgesi, Menemen bölgesi ve Çiğli - Karşıyaka bölgesi olmak üzere yapılan düzenlemeyı aşağıdaki listeden takip edebilirsiniz.

TORBALI, MENDERES VE SARNIÇ BÖLGELERİ:
  1. 808 No’lu Cumaovası Aktarma Merkezi – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı, 808 No’lu Cumaovası Aktarma Merkezi – Menderes – Görece - Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.
  2. 727 No’lu Bayındır – Atalan hattı 727 No’lu Bayındır – Torbalı olarak düzenlendi.  Bayındır – Atalan, Atalan – Torbalı hatları birleştirilerek Bayındır bölgesinin aktarmasız olarak Torbalı bölgesine ulaşımı sağlandı.
  3. 828 No’lu Sarnıç Aktarma Merkezi – ESBAŞ Aktarma Merkezi hattı, 828 No’lu Sarnıç  – Gaziemir – ESBAŞ Aktarma Merkezi - Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.
  4. 720 No’lu Torbalı – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı, 720 No’lu Torbalı  – Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.
  5. 254 No’lu Egekent 4 (Ayrancılar) – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı, 254    No’lu Egekent 4 (Ayrancılar)–Gaziemir Semt Garajı olarak düzenlendi.
    Cumaovası, Sarnıç, Torbalı, Egekent 4’den Gaziemir Semt Garajı’na gelerek aktarmalı olarak Konak, Halkapınar, Üçyol, Yeşilyurt, Evka 7, Ayakkabıcılar Sitesi, Balçova ve Banliyö aktarması ile Buca, Alsancak, Halkapınar, Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa bölgelerine ulaşımları sağlandı.
  6. 889 No’lu Sarnıç – Sarnıç Aktarma Merkezi hattı açılarak Sarnıç bölgesinin kısa sürede Sarnıç Aktarma Merkezi’ne ulaşımları sağlandı.
  7. 809 Torbalı Toplu Konutları - Ayrancılar (yeni kurulan siteler) - Kısıkköy hattı açılarak bölgelerin banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.
MENEMEN BÖLGESİ:
  1. 748 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Asarlık hattı, 748 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Asarlık – Koyundere - Ulukent Aktarma Merkezi olarak düzenlendi. Koyundere’nin Menemen Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlandı.
  2. 749 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Koyundere hattı, 749 No’lu Menemen Aktarma Merkezi - Ulukent Aktarma Merkezi olarak düzenlendi.
    Koyundere, Asarlık ve Menemen Aktarma Merkezi ile Ulukent Aktarma Merkezi arasında kalan bölgenin Menemen merkeze (Menemen ilçe garajı), Ulukent Aktarma Merkezi’ne gelerek, aktarmalı olarak Egekent 2, Bostanlı İskele, Gümrük ve banliyö aktarması ile Aliağa, Foça, Çiğli, Karşıyaka, Halkapınar, Kemer, Buca, Gaziemir, Sarnıç, Menderes bölgelerine ulaşımları sağlandı.
  3. 747 No’lu Menemen Aktarma Merkezi – Emiralem hattının güzergahında yapılan değişiklik ile Menemen merkeze (Menemen ilçe garajı) ulaşımları sağlandı.
ÇİĞLİ VE KARŞIYAKA BÖLGELERİ:
  1. 853 No’lu Çiğli Aktarma Merkezi – Bostanlı İskele hattı 853 No’lu Çiğli Aktarma Merkezi – Karşıyaka İskele hattı olarak düzenlenecektir. Çiğli bölgesinin Çiğli Aktarma Merkezi aktarmalı olarak Karşıyaka İskele’ye ulaşımı sağlandı.
  2. 430 No’lu Yakakent Mahallesi – Bostanlı İskele hattı 430 No’lu Çamlıkent - Yakakent Mahallesi – Bostanlı İskele hattı olarak düzenlendi. Yakakent’te son durak yapan hattın güzergahı Çamlıkent’e alınarak, Çamlıkent’in Bostanlı İskele’ye ulaşımı sağlandı.
  3. 825 No’lu Evka 6 - Yüksek Vadi Evleri  - Esin Sitesi - Çiğli - Mavişehir Aktarma Merkezi hattı açılarak bölgelerin Çiğli merkeze ve banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.
  4. 821 No’lu Bostanlı İskele – Bostanlı Merkez – Mavişehir hattı açılarak Bostanlı ve Mavişehir bölgelerinin banliyö istasyonuna ve Bostanlı İskele’ye ulaşımı sağlandı.
  5. 555 No’lu Otogar – Yeşilova – Halkapınar Metro hattı açılarak Yeşilova bölgesinin Halkapınar (Banliyö ve Metro İstasyonları) ve Otogar bağlantısı sağlandı.
BUCA BÖLGESİ:
  1. 676 No’lu Şirinyer Akt. Merkezi. – Kuruçeşme – Adatepe hattı açılarak Kuruçeşme ve Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bulunan öğrenci yurtlarının üniversitelere ve banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.
UZUNDERE BÖLGESİ:
  1. 877 No’lu Uzundere Toplu Konutları – Cennetçeşme – Yurtoğlu - Gaziemir Semt Garajı hattı açılarak banliyö istasyonuna ulaşımları sağlandı.
İZBAN ve diğer ulaşım türlerinin aktarmalı ulaşım sitemine uygun yapılanması trafik kirliliğinin azalmasına katkıda bulunacaktır. Sistem Toplu Ulaşımda kolaylık sağlamaktadır. 80 kilometrelik hattıyla İZBAN, Aktarmalı Toplu ulaşımda bu kolaylığı desteklemektedir. Bu yolla İZBAN istasyonları çevre yerleşimlere daha yakınlaşıyor.

Sefer saatlerini öğrenebilmek için lütfen tıklayınız...