İZBAN Torbalı`ya Uzayacak
İZBAN ‘nın Aliağa-Cumaovası arasındaki işletmesini Torbalı’ya kadar uzatacak hattın temeli 7 Ekim 2011 Cuma günü atılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), gerekli ön hazırlıkları yaparak, İZBAN hattını güneyde  Torbalı`ya kadar uzatacak projeyi yapım aşamasına getirdi. Küçük Menderes Havzasındaki tarım ve sanayi tesisleri ile OSB`lerin taşıma potansiyeli dikkate alınarak yapılan çalışmada artık son noktaya gelindi. Buna göre; Cumaovası -Tepeköy arasında 32 km`lik ikinci hattın inşası, elektrifikasyon ve sinyalizasyon tesislerinin kurulması, hattın ihata altına alınması gibi çalışmalar TCDD tarafından gerçekleştirilecek. Hat boyunda yer alacak Metro standardında  4 adet istasyon  ile 7 adet karayolu üst geçidinin inşası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Bir yılda 25 milyon yolcu taşınan Aliağa-Cumaovası hattı, Türkiye`nin havalimanı bağlantılı en uzun banliyö sistemi olma özelliğini de taşıyor.
 
07.Ekim.2011 Cuma Günü, Torbalı İstasyonunda saat : 14.30’da, Sayın Ulaştırma Bakanımız ve Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımıyla gerçekleşecek olan temel atma törenine tüm halkımız davetlidir.