39 Okulda 45 Seminer Yapan İZBAN, 10 Bin Öğrenciye Ulaştı.

ÖĞRENCİLERE raylı toplu taşımacılığın hassasiyetlerini öğretmek ve onların trenlere sahiplenmelerini sağlamak amacıyla Ekim ayında "İZBAN`ı Seviyorum" projesini hayata geçiren İZBAN, İzmir`deki 39 okulda 10 bin öğrenciyle yüzyüze iletişim sağladı.

Aliağa, Bayraklı, Buca, Karşıyaka, Konak, Menemen, Çiğli ve Gaziemir`de İZBAN istayonlarına yürüme mesafesindeki 39 okulu ziyaret eden İZBAN ekibi, 145 seminer düzenleyip eğlenceli sunumlarla çocukları bilgilendirdi. Öğrencileri İZBAN`ın maskotu İZİ ile tanıştıran, raylı toplu taşımacılık kurallarının anlatıldığı eğlenceli kitapçıklar dağıtan İZBAN ekibi, her okula günün anısına futbol, basketbol ve voleybol topları vermeyi de ihmal etmedi.

Gittikleri her okulda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İZBAN ekibi, şimdi de "İZBAN`ı Seviyorum" projesinin ikinci ayağı olan resim yarışmasını düzenleyecek. Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü`nden gerekli izinlerin alınmasını takiben jürinin belirleneceğini belirten İZBAN yetkilileri, "Çocuklarımız, bu ülkenin aydınlık geleceğini oluşturuyor. Onların, İZBAN`ı nasıl gördükleri ve nasıl resmettikleri, bizim için çok önemli. Bu resimler, bizlere İZBAN`ın sadece tren ve istasyonlardan ibaret olmadığını gösterecek" dediler.