İzmir`li İZBAN`a Güveniyor.

İZBAN`ın, sunduğu hizmet kalitesini ölçmek ve İzmir halkının beklentilerini öğrenmek amacıyla 31 istasyonunda eşzamanlı olarak düzenlediği "Sizi Dinliyoruz" anketinin ilk sonuçları, memnuniyeti gösteriyor. Yolculara; İZBAN, trenler, istasyonlar, hizmet kalitesi, aktarmalar, vagon sayıları, bilgilendirme anonsları ve kalkış-varış saatleri gibi konularda sorular yönelten İZBAN`ın anketine ilk etapta 5 bin 20 kişi katıldı. Yüzde 77,7`si İZBAN`ı hergün kullanan bu yolcuların yüzde 50,9`u İZBAN`ın hizmet kalitesini "iyi" olarak yorumlarken, "çok iyi" diyenlerin ortalaması yüzde 22,8’i buldu. Yolcuların yüzde 26,4`ü ise İZBAN için "Gelişmeye ihtiyacı var" dedi.

Ankete katılanların yüzde 72,7`si İZBAN`ı  “Güvenilir" bulurken, yüzde 76,5`i "Ekonomik", yüzde 69,8`i "Konforlu", yüzde 60`ı da "Hızlı" bir toplu ulaşım sistemi olarak nitelendirdi. İzmirliler, İZBAN istasyonları için yüzde 74,2 "Temiz" ve yüzde 72,8 "Güvenli"’ derken, bekleme alanlarına yüzde 49,6`yla "gelişmeye ihtiyacı var" notu verdi. İZBAN, yönlendirme levhaları (Yüzde 68,5), bilgilendirme anonsları (Yüzde 64,4), vagon sayısı (Yüzde 60,8) ve kalkış-varış (Yüzde 57,7) konularında istikrarlı bir grafik ortaya koyarken, İzmir halkı, aktarma değerlendirmesine yüzde 43,1`le "Gelişmeye ihtiyacı var" dedi. Böylelikle, Halkapınar aktarma merkezinin geliştirilmesi ve Hilal’e yapılacak aktarma istasyonu projelerinin gerekliliğinin altı çizilmiş oldu.

Anket sonuçlarının değerlendirilmesine devam edildiğini belirten İZBAN yetkilileri, İzmir halkının duyduğu güvene teşekkür ederek, "İZBAN olarak tabi ki halen eksiklerimiz var ve anketler bunların çözümünde bize önemli yol gösterici oluyor. Sizi dinliyoruz anketiyle, kısa sürede ve çok geniş bir katılımla yolcularımızın beklentilerini görme fırsatı yakaladık. Bize adres, telefon ve e-posta bilgilerini bırakan yolcularımıza dönüşler yapmaya başladık. Çıkan sonuçların olumlu yönlerinden çok, olumsuzluk yüzdeleri hedeflerimiz açısından bizim için çok daha önemli. Bu nedenle anket sonuçlarını eş zamanlı olarak değerlendirmeye aldık" dediler.