HALKAPINAR`DA YENİ KÖPRÜ DEVREYE GİRDİ

Halkapınar’da yeni köprü devreye girdi; sıkışıklık bitti 1.85’ti, 7 metre oldu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Metro ve İZBAN aktarmalarının yapıldığı Halkapınar İstasyonu’nda sürdürülen köprü genişletme çalışması tamamlandı. Mevcut çelik yaya köprüsünün genişliği 1.85’den 7 metreye çıkarıldı. Sabit merdivenler çift yönlü yürüyen merdivene dönüştürülerek asansör de monte edildi.

İZBAN ile İzmir Metrosu arasındaki entegrasyonu sağlayan Halkapınar İstasyonu’nda aktarma işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirmesi ve yolcu yoğunluğu nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesi amacıyla yapılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Halkapınar İstasyonu’nda bilet holünden Çınarlı yönüne yaya geçişlerini sağlayan mevcut çelik yaya köprüsü sökülerek genişliği 1.85’den 7 metreye çıkarıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca, köprü ucundaki sabit merdivenler de çift yönlü yürüyen merdivene dönüştürülerek özellikle engelli vatandaşların kullanımı için asansör de monte edildi. Yenilenen ve genişletilen köprünün hizmete girmesiyle birlikte İZBAN ve Metro’yu kullanan yolcular artık daha rahat aktarma yapma imkanına kavuştu. Yeni köprünün planlanan süreden açılması ve inşaat süresince yaşanan sıkışıklığın sona ermesi, istasyonu kullanan yolcuları sevindirdi.Önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacak Hilal İstasyonu’nun ardından Halkapınar’daki ikinci mevcut çelik köprüde de genişletme çalışmalarına başlanacak. Burada mevcut 2,60 olan genişlik 4 metreye çıkarılırken, sabit olan 3 adet merdivenin sayısı 6’ya da çıkarılarak yürüyen merdivene dönüştürülecek ve üst kısmı kapatılacak.