İZBAN’IN 900 MİLYONUNCU YOLCUSU NAZLICAN ALİN OLDU

İzmir’e 30 Ağustos 2010’da “merhaba” diyen İZBAN, geride kalan 13 yıllık süreçte 900 milyon yolcuya ulaştı. İZBAN’ın 900 milyonuncu sembolik yolcusu ise Halkapınar İstasyonu’ndan giriş yapan Nazlıcan Alin oldu.

İzmir’in kuzey-güney aksında çok önemli bir toplu taşıma hizmeti sunan İZBAN, işletmeciliğe başladığı 30 Ağustos 2010 tarihinden bu yana 900 milyon yolcu taşıdı. İZBAN’ın 900 milyonuncu yolcusunu sembolik olarak temsil eden kişi ise Halkapınar İstasyonu’ndan giriş yapan Nazlıcan Alin oldu. Sabah 11.00 sularında istasyona gelen, önce İzmirim Kartı’nı dolduran 25 yaşındaki Nazlıcan, turnikeden geçerken bir anda konfetiler havada uçuştu. Balıkesir Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunu olan ve doktor asistanlığı yapan Nazlıcan, İZBAN’ın 900 milyonuncu yolcusu olduğunu öğrendiğinde ise büyük mutluluk yaşadı. Nazlıcan, “900 milyonuncu yolcu olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım. Hep reklamlarda izlerdim böyle olayları. Başıma gelince insanın ne kadar şoke olduğunu gördüm” dedi. Nazlıcan’a günün anısına çiçek ile kristal küp hediye edildi.