İZBAN Resmi Açılışı Alsancak Garı`nda Gerçekleşti.
İZBAN`ın RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ
6 MART 2011 PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın R.Tayyip ERDOĞAN, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve T.C. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM`ın teşrifleriyle 6.Mart.2011 tarihinde İZBAN Resmi Açılış Töreni gerçekleşti.

İzmir trafiğinin önemli ölçüde azaltılması planlanılarak başlatılan projede,  "Uzun Yolun Kısası" sloganıyla başladığı Yolculu Ön İşletmeyi resmi olarak taçlandıracaktır. Kısa dönem içerisinde yolcu sayısını artıran İZBAN, günde taşıma hedefi olan 550.000 yolcu  ile İzmir`in gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Alsancak Garı`nda yapılacak olan tören 15:30`da başlayacak olup, tören dolayısıyla 15:30 ve 17:00 saatleri arasında İZBAN trenlerinin Gar içerisinden yolcu alımı olmadı.