İZBAN Trenlerine Yenileri Eklendi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi raylı toplu ulaşım projesi olarak 30 Ağustos 2010’da Aliağa-Cumaovası hattında yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN, hattaki tren seti sayısını ilk etapta 43’e yükseltmek için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan 3’er vagonlu 10 adet set kiralandı. İzmir halkının gösterdiği yoğun ilgiye paralel olarak tren sayısını 73’e çıkartmak için ihale çalışmalarına başlayan İZBAN, yeni alınacak 40 setin teminine kadar geçen sürede TCDD’den kiraladığı bu setleri de kullanacak. İhalesi yapılacak setlerin tesliminin tamamlanmasının ardından ise kiralanan 10 set  TCDD’ye iade edilecek.

Mevcut 33 setle bugüne kadar 3 milyon kilometre yol kat edip 25 milyon yolcu taşıyan İZBAN, üçer vagonlu 10 setin de kiralık olarak işletmeye alınmasıyla birlikte, İzmirliye sunduğu güvenli, hızlı, kolay, konforlu, ucuz, temiz ve sessiz toplu ulaşım hizmetini daha da güçlendirmiş olacak. İhaleye çıkacağı yeni araçlarla büyüme hedefini sürdüren ve 550 bin günlük yolcu sayısını öngören İZBAN, İzmir toplu ulaşımında kentlinin gözbebeği olmaya namzet bir kurum.

                       


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklığıyla kurulan İZBAN’a, 10 set trenin teslimi, 18 Ağustos 2011 Perşembe günü Alsancak Garı 1. Peron’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı törenle yapıldı. Saat 13.00’te başlayan törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’da yer aldı.

Alsancak Garı`nda gerçekleşen olan bu törende yolcularımızın göstermiş olduğu ilgi ve destek için teşekkür ederiz.                                                                                             
                                                                                           İZBAN A.Ş.