İZBAN`dan `Geleceğe` Yolculuk.
TÜRKİYE’nin en büyük raylı toplu ulaşım sistemi olarak öğrencilerimizin trenlere daha fazla sahiplenmesini sağlamak amacıyla çok geniş kapsamlı bir sosyal sorumluluk projemizi hayata geçiriyoruz. Kuzeyde Aliağa’ya, güneyde ise Cumaovası’na kadar uzanan hat üzerindeki 31 İZBAN istasyonuna yürüyüş mesafesindeki ilköğretim okullarını ziyaret ederek, öğrencilere trenler hakkında sunumlar yapmayı ve toplu taşımacılık kurallarını anlatmayı planlıyoruz.
 
İstasyon çevresinde belirlemiş olduğumuz 40’a yakın okulda , konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimleriyle görüşmeler için hazırlamakta olduğumuz plan sunucunda, projenin startını kısa bir süre sonra vereceğiz. Öğrencilere İZBAN’ı sevdirmek, trenleri tanıtmak, bakım-tamirat süreçlerini anlatmak ve istasyonlardaki davranış kurallarını öğretmek için çıkıyoruz.

İZBAN’ı “kentin ortasından geçen bir ana damar” olarak nitelendiren Genel müdürümüz sayın Sert ve genel müdür yardımcımız sayın Alev`in bu konuya ilişkin mesajları, “İZBAN trenleri, her gün 120 bin kişiyi evine ve işine kavuşturuyor. Mevcut 43 olan tren seti sayımızın 73’e yükselmesiyle birlikte çok kısa sürede günde 550 bin yolcuya ulaşacağız. Bu yükseliş, İzmirlinin ulaşım tercihlerini değiştirmesi sayesinde olacak. Öğrenciler, bizim çok önem verdiğimiz bir hedef kitle. Onların İZBAN trenlerini sahiplenmelerini, bizi yakından tanımalarını ve raylı toplu taşımacılık sisteminin ne kadar hassas bir işletmecilik olduğunu anlamalarını sağlamak istiyoruz. Bazı öğrencileri bakım atölyemize de alarak tüm süreçleri yaşamalarını ve farkındalıklarının artmasını sağlayacağız. ” şeklinde oldu.