Engelli Dostu İZBAN!
Türkiye’nin en büyük şehiriçi raylı toplu ulaşım sistemi olarak 13 ayı aşkın bir süredir hizmet vermekteyiz. Güvenli, hızlı ve konforlu olduğu kadar engelli erişimine sahip istasyonlarımızla hizmetimizi asla sınırlı tutmamaktayız.

İZBAN’ın Aliağa’dan Cumaovası’na kadar uzanan 31 istasyonunun tamamı engelli erişimine sahipken, yetkililerimiz engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini daha da artırmak için teknolojinin son olanaklarından yararlanıyor.

Engelli vatandaşların istasyon kapısından trene kadar ulaşmasını sağlayan özel yer çizgileri, engelli asansörleri, trene binişi kolaylaştıran kayar basamak ve tren içi özel engelli yeri gibi özelliklere sahip İZBAN’da şimdi de asansörlere görme engelliler için sinyaller yerleştiriliyor. Görme engelli vatandaşların duyma hassasiyeti dikkate alınarak hazırlanan sinyaller, onların istasyon kapısından asansöre kadar yönlenmesini sağlayacak. Sinyaller, normal bir insanın duyamayacağı veya rahatsızlık hissetmeyeceği desibelde olacak.

Avrupa’nın bir çok merkezinde raylı toplu ulaşım istasyonlarının tamamının engelli erişimine sahip olmadığını, İZBAN’ın bu özelliğiyle bile diğerlerinden ayrıldığını söyleyen Genel Müdürümüz Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcımız Sönmez Alev, “İZBAN, hizmete girdiği 30 Ağustos tarihinden bu yana İzmir’de toplu ulaşımda önemli yol katetti. İzmir halkına sunduğumuz güvenli, hızlı ve konforlu hizmetin kalitesini artırabilmek için çaba gösteriyoruz. Bu bağlamda, engelli vatandaşlarımızın daha fazla seyahat etme özgürlüğüne sahip olmaları hedeflerimiz arasında yer alıyor. Asansör sinyallerinin yerleştirilmesine başlandı. Kısa süre içinde tüm İZBAN istasyonları, görme engelli vatandaşlarımızın daha da özgür yolculuk etmesini sağlayacak” dedi.