İZBAN, Çocuklarla Elele
İZBAN, çocuklara trenleri sevdirmek ve toplu ulaşım kurallarını öğretmek amacıyla hazırladığı "İZBAN`I SEVİYORUM" kampanyasının startını verdi. Aliağa`dan Cumaovası`na kadar istasyonlara yürüme mesafesindeki okulları ziyaret eden, çocuklara İZBAN ve toplu ulaşım kuralları hakkında kısa bir sunum yapıp, raylı taşımacığılının hassasiyetlerini anlatan yetkililerin bu seferki durağı Sakarya İlköğretim Okulu oldu.



Kampanya çerçevesinde daha önce 17 okula giden, 6 binden fazla öğrenciyle yüzyüze iletişim kuran İZBAN, Sakarya İlköğretim Okulu`nda da büyük coşkuyla karşılandı. Tüm sunum, kampanya için yaratılan maskot İZİ`nin ağzından yapılırken, öğrencilere içlerinde toplu ulaşım kurallarının esprili bir dille anlatıldığı küçük broşürler, etiketler, kırtasiye malzemelerinin yanı sıra futbol, basketbol ve voleybol topları dağıtıldı. Sunum esnasında öğrenciler, İZBAN trenlerinin makinistleri, bakımcıları ve güvenlik elemanlarına çok çeşitli sorular yöneltirken, trenler hakkında geniş kapsamlı bilgiler aldılar.




İZBAN yetkilileri, kampanya çerçevesinde toplam 40 okula gidileceğini ve 20 bine yakın öğrenciyle yüzyüze iletişim kurulacağını vurgulayarak, "Öğrencileri, İZBAN ailesinin vazgeçilmez birer parçası olarak görüyoruz. Bu sunum, onların raylı taşımacalığının ne kadar hassas bir dengede yürüdüğünü anlamalarına yardıcı olurken, trenlere farklı bir gözle bakmalarını da sağlayacak. Gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Kampanyamızı öğrenciler arasında düzenlenecek resim yarışması gibi etkinliklerle de devam ettireceğiz" dediler.