İZBAN`ın 50 Milyonuncu Yolcusu Nur YILDIRIM Oldu.

Aliağa-Cumaovası hattında 30 Ağustos 2010 tarihinden bu yana banliyö işletmeciliği yapan İZBAN`ın 50 milyonuncu yolcusu, Nur Yıldırım oldu.

Haftada yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veren ve İZBAN`ın en yoğun istasyonu olan Şirinyer`den saat 11.04`te turnike geçişi yapan Nur Yıldırım, İZBAN`ın sürprizi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nur Yıldırım, 50 milyonuncu İZBAN yolcusu olarak turnikeden geçiş yaptığı sırada Şirinyer İstayonu`nda sirenler çalarken aynı anda konfetiler patladı. Nur Yıldırım`ı çiçeklerle karşılayan İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Yıldırım`a "İZBAN`ın 50 milyonuncu yolcusu oldunuz" müjdesini verdi. Nur Yıldırım, 50 milyonuncu yolcu olarak İZBAN ile bir yıllık ücretsiz seyahat ödülü kazandı. Hayatında ilk kez ödül kazandığını ve şaşkınlıkla mutluluğu aynı anda yaşadığını söyleyen Nur Yıldırım, "Benim için büyük sürpriz oldu. Üniversitesi öğrencisi olduğum için İZBAN`ı her gün en az iki kez kullanıyorum.  İZBAN`dan son derece memnunum ve İzmir`de toplu ulaşımı önemli ölçüde rahatlattığını düşünüyorum" dedi.

İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, 30 Ağustos 2010`da işletmeciliğe başlayan İZBAN`ın ilk yolcularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman olduğunu hatırlatarak, "50 milyonuncu yolcumuz ise bir üniversitesi öğrencisi Nur Yıldırım oldu. 18 ay gibi kısa bir sürede 50 milyon İzmirliye hizmet vermek çok güzel bir duygu. İşletmeciliğe başladığımız zaman günde 12 bin yolcu taşıyorduk, bugün günde 150 bin yolcuya ulaştık. İZBAN ailesi, her geçen gün katlanarak büyüyor. İzmir halkına, gösterdiği ilgi için teşekkür ederim" dedi.

İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise gelinen noktanın mutluluk verici olduğunun altını çizerek, "50 milyon rakamı, 18 aylık süreçte İzmir`i 12 kez taşıdığımızı gösteriyor. Bugün artık günde 150 bin yolcuya hizmet veriyoruz. Nihai hedefimiz; günde 550 bin rakamına ulaşmak. 40 setlik yeni tren seti ihalesinin gerçekleşmesi ve yapılacak düzenlemelerle nihai hedefimize çok çabuk bir şekilde ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şirinyer İstasyonu`ndan geçiş yapan İzmirli bayanlara karanfil dağıtırken, uygulama sabahın ilk seferlerinde tüm istasyonlarda da gerçekleştirildi.