Yolcularımızın Dikkatine! İZBAN`DAN Yeni Düzenleme

İZMİR Büyükşehir Belediyesi`nin, Hilal Aktarma İstasyonu için düğmeye basması ve Halkapınar İstasyonu`nda ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD`nin iyileştirme ve genişletme çalışmalarına başlamasına parelel olarak, İZBAN da sefer saatleri yeniden düzenlendi.

ALSANCAK`A RİNG TREN

10 Haziran Pazar sabahından itibaren Cumaovası ve Aliağa`dan gelen trenler, Alsancak İstasyonu`na uğramayacak. Yolcular, Halkapınar İstasyonu`nda inerek Alsancak`a, yoğun saatlerde 10 dakika, yoğun saatler dışında 12 dakikada bir kalkacak ring trenlerle geçiş yapacaklar. Ringler, dolması durumunda bu süreleri de beklemeyerek yolcuların Alsancak`a aktarmasını sağlayacak. Alsancak`tan 10-12 dakikalık ring trenlerle gelen yolcular ise Halkapınar`da indikleri perondan Cumaovası ve Aliağa yönüne giden trenlere geçiş yapacaklar.

SEFER SAYISI ARTIYOR

Yeni düzenlemeyle tren geliş aralıkları kısalacak, Aliağa-Cumaova arasındaki süre 97 dakikadan 88 dakikaya düşecek ve sefer sayıları artacak. İZBAN`ın sefer sayısı günde 176`dan 192`ye çıkarken Aliağa trenlerinin sayısı 90`dan 102`ye yükselecek. Adnan Menderes Havalimanı`ndan Aliağa yönüne giden son trenin saati, 23:24`ten 00:00`a çekilirken, bu sayede İzmir`e havayoluyla gelen yolcularımızın, kentiçine ulaşımları daha da kolaylaşacaktır.

5 DK`YA KADAR İNİYOR

İZBAN`ın yeni düzenlemesine göre Cumaovası`ndan ilk tren, saat 05.30`da kalkacak. 05.30-07.10 arasında 10 dakikada bir hareket edecek trenler, yolcu sayısının en yoğun olduğu saat 07.10-07.40 saatleri arasında 5 dakikaya kadar inen sıklıkta yolcu taşıyacak. Yoğun saatin geçilmesinin ardından 10-12 dakika aralığına geçecek olan trenler, bunu 21.45`e kadar sürdürecek. İZBAN trenleri, 21.45`ten sonra ortalama 24 dakikada bir geçiş yapacak.

DAHA HIZLI ULAŞIM

Aliağa yönünden gelen trenlerin kalkış aralıkları ortalama 25-35 dakikada birden, 20-24 dakikada bire kadar inecek. Gün içinde Aliağa`dan kalkan tren seti sayısı, 90`dan 102`ye çıkarken, yolcularımız daha hızlı bir şekilde ulaşım imkanına kavuşacak. Uygulama Hilal Aktarma İstasyonu ve Halkapınar İstasyonu`ndaki çalışmaların sona ermesine kadar devam edecektir. Yeni uygulama, sürekli anoslarlar ve uyarı levhalarıyla da siz değerli yolcularımıza duyurulacaktır.