İZBAN ÖRNEK MODEL
    ULUSLARARASI Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “En İyi İş Birliği” kategorisinde büyük ödülü kazanan İZBAN, ülkemizde Marmaray ve Gaziray’dan sonra Erzurum’da kurulacak raylı sisteme de örnek oldu.TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Hoşgörü ve sinerji” projesi olarak yarattığı İZBAN’da Genel Müdür Sabahattin Eriş ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Erzurum’da kent içi raylı sistem kurmayı planlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerine İzmir’de brifing verdiler.

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur başkanlığındaki 6 kişilik heyet, Eriş ve Alev’le yaptıkları toplantının ardından Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip bakım atölyesi olan Çiğli’deki merkezi, İZBAN istasyonlarını, hattı ve trenleri gezerek sistemle ilgili bilgiler aldılar. Erzurum’daki hattın detaylı olarak masaya yatırıldığı görüşmelerde raylı sistemin özellikleri, yapılması gerekenler, öncelik sıralamaları ve personel iyileştirmesi konularında da fikir alış verişinde bulunuldu.

    Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur, İZBAN’ın İzmir’de çok kısa sürede ulaşımın önemli bir aktörü olduğuna dikkat çekerek, “Günde sadece 3-4 bin yolcunun taşındığı bir hat üzerinde, yapılan çalışmalar sayesinde 200 bin kişiye ulaşılması örnek bir olay. Merkezi hükümet ve yerel yönetimin iş birliği dikkat çekici. Biz henüz yolun başındayız ve İZBAN’ı örnek alıyoruz. İzmir’e tekrar gelerek bu yapıyı incelemeyi devam etmek ve iş birliği içinde olmak istiyoruz” dedi.

    UITP Ödülü kazanan İZBAN’ın Türkiye’de bir çok ilki başardığının altını çizen İZBAN yetkilileri ise “İZBAN, sadece ülkemizde değil, uluslararası düzeyde dikkatle takip edilen bir kurum. Marmaray ve Gaziray’dan sonra Erzurum’da kurulacak sistemde de İZBAN’ın örnek alınması bize gurur veriyor. Erzurum ile her türlü iş birliğine açığız. Bu ziyaret ve inceleme, bizleri de mutlu etti. Çalışmalarımızın, Türkiye’nin diğer ucundan izlenmesi gerçekten güzel bir duygu” dediler.