Körfez Yunusu Göründü
İZBAN’ın Güney Koreli Hyundai Rotem tarafından yapımına başlanan 40 adet EMU tren setinin ilk partisi Türkiye’ye geldi.  Adapazarı’ndaki Eurotem fabrikasında montajına başlanan ilk üç setin, önümüzdeki 4 aydan itibaren İzmir’de olması planlanıyor.

Testleri Adapazarı’nda tamamlanacak setler, İzmir’e geldikleri anda işletmeye alınacak ve böylelikle İZBAN yeni yıldan itibaren set sayısını artırarak İzmir halkına daha konforlu bir yolculuk sunacak. İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ve Teknik Bakım Müdürü Enis Tanık, ismi 20 bin İzmirlinin oylarıyla “Körfez Yunusu” olarak belirlenen setlerin son durumunu görmek üzere önceki gün Adapazarı’na giderek incelemelerde bulundu.
 İZBAN’ın 40 adet yeni EMU tren setinde, Güney Koreli firma, yüzde 25 oranında Türk sanayi ürünlerini kullanıyor ve böylelikle ülkemiz sanayisi için yaklaşık 85 milyon TL’lik bir katma değer yaratılıyor.