Uzun Yolun Kısası

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi 30 Ağustos’ta Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM,
CHP Genel Sekreteri Önder SAV, İzmir Valisi M. Cahit KIRAÇ, İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, TCDD Genel Müdürü Süleyman KARAMAN, iş dünyasının temsilcileri ve oda başkanlarının yanı sıra halkın da yoğun katılım gösterdiği muhteşem törenle Cumaovası İstasyonu’nda gerçekleştirildi. Törenin ardından tüm konuklar Cumaovası İstasyonu’ndan kalkan trene binerek, “Yolculu Ön İşletme” seferlerinin ilk yolculuğunu yaptılar. Alsancak Garı’nda trenden inen heyet burada kumanda merkezinde görevli personelden bilgi aldı. Daha sonra tekrar trenle Halkapınar Aktarma Merkezi’ne ulaşıldı. 
 
Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM : “İzmirlilere hayırlı olsun”
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ilk sefer öncesi yaptığı konuşmada, İzmirliler’in beklediği mutlu günün geldiğini belirterek “Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi, bugün güney kesiminde yolculu seferlere başlıyor. İzmirlilere hayırlı olsun, güzel hizmetlere vesile olsun” diye konuştu. Projenin TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Yıldırım, bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu da vurguladı. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, sistemin hem havaalanından şehre yolcu taşıyan bir raylı sistem, hem de bu kapasitede ve uzunlukta toplu taşımaya hizmet veren en önemli proje olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Şüphesiz İzmir trafiği önemli ölçüde rahatlayacaktır. Aynı zamanda İzmir’in mevcut metro altyapısı ile de entegre sağlayacak bir projedir. İzmirliler daha rahat ve konforlu seyahat edecekler.  Projede emeği geçen herkese TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok güzel ve uyumlu çalışma gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Zamanla yarıştılar. Projenin kuzey kısmı da 2,5 ay sonra hizmete girecek. Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve TCDD Genel Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun”
CHP Genel Sekreteri Önder SAV: “Örnek bir işbirliği”
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ise yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekerek, “Siyasal iktidarlar ve yerel yönetimler değişik siyasi partilerden olabilir, ama önemli olan hizmetin halka ulaşmasıdır. Burada bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz. Ayrı siyasi partilerde olan insanların hizmette nasıl birleştiklerini, kamu yönetiminin sağlıklı bir işbirliğiyle nasıl bir eser meydana getirdiğini görüyoruz” diye konuştu. Sav, İzmir’in trafiğini rahatlatacak böyle güzel bir hizmetin İzmirlilere sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyerek, “TCDD’ye ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na işbirliği ve halkın hizmetinde olacak başarılı çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.

Törenin ardından tüm konuklar Cumaovası İstasyonu’ndan kalkan trene binerek, “Yolculu Ön İşletme” seferlerinin ilk yolculuğunu yaptılar. Alsancak Garı’nda trenden inen heyet burada kumanda merkezinde görevli personelden bilgi aldı. Daha sonra tekrar trenle Halkapınar Aktarma Merkezi’ne ulaşıldı.