VE İZBAN İLE TORBALI BULUŞTU
    İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler bu sabah (06 Şubat, Cumartesi) 05:25’te Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı.

    ÜLKEMİZİN en büyük kent içi banliyö sistemi İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattı bu sabah (06 Şubat, Cumartesi) hizmete açıldı. İlk seferler, sabah 05:25’te Cumaovası ve Tepeköy istasyonlarından yapıldı. Tatil günü olmasına rağmen Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Develi, Pancar ve Tekeli istasyonlarında hayli yoğunluk yaşandı. İlk verilere göre 6 istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.


    Gün boyunca süren seferler, 23:55’teki son setin hareketine kadar devam edecek. İlk kez metro standartlarında banliyö sistemi kullanan vatandaşlara yardımcı olmak için istasyon ve güvenlik görevlileri ile İZBAN personeli istasyonlarda hazır bulundu. Vatandaşlara raylı sistemi tanıtan broşürler dağıtılırken, yönlendirmelerle herkesin zorluk yaşamadan seyahat etmesi sağlandı. Tepeköy yönünden İZBAN’a binen yolcular, entegre sistem sayesinde Cumaovası İstasyonu’nu transfer noktası olarak kullanarak İzmir merkeze hızlı bir şekilde
ulaştı.