Kuzey Hattında Yolcusuz Deneme Seferlerimiz Başladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan Aliağa Menderes Banliyö Sisteminin Güney kısmında ‘Yolculu Ön İşletme’ seferleri başarıyla sürerken, hattın Kuzey kısmında yolcusuz deneme seferleri TCDD Genel Müdürü Süleyman KARAMAN ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ’nun katılımıyla başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte güney kısmında “yolculu ön işletme” seferlerine başlanan Aliağa Menderes Banliyö Sistemi’nde ikinci mutluluk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birlikte yaşandı. Hattın Kuzey kesimini oluşturan Halkapınar-Aliağa arasında ‘yolcusuz deneme seferlerine’ başlandı.
Çağın gereksinimleri doğrultusunda konforlu ve hızlı ulaşımı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin işbirliği sonucu yapımı tamamlanan Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin Güney - Kuzey aksı yolcusuz deneme seferlerinin ilkinde TCDD Genel Müdürü Süleyman KARAMAN, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU ile TCDD  ve Büyükşehir Belediyesinin bürokratlarının tamamı Cumaovası’ndan trene binerek Alsancak’a oradan da Aliağa’ya kadar raylı sistem ile yolculuk yaptı.

Kuzey-Güney aksında yolculuk;

Kuzey; Aksı:
     Kuzey hattında Aliağa’da başlayan yolculuk; Biçerova - Hatundere istasyonları üzerinden Menemen’e ulaşıyor. Menemen İstasyonu’ndan Egekent 2-Ulukent-Egekent-Sanayi İstasyonları ile Çiğli’ye, Çiğli İstasyonu’ndan Mavişehir - Şemikler - Nergis İstasyonları ile Karşıyaka İstasyonu’na varılıyor. Karşıyaka İstasyonu üzerinden; Naldöken - Turan - Bayraklı ve Salhane İstasyonlarını geçerek aynı zamanda aktarma merkezi de olan Halkapınar’dan güney aksına devam ediyor.  Hat üzerindeki en önemli imalatlardan biri olarak Karşıyaka Tüneli 3260 metrelik uzunluğuyla dikkat çekiyor.
Tünel hattının 1930 metresi kapalı alanda bulunuyor ve  tünel boyunca 3 adet yer altı (Alaybey, Karşıyaka, Nergis) ile bir adet yerüstü (Naldöken) istasyonu bulunuyor

Güney; Aksı:
     Halkapınar üzerinden Alsancak - Kemer  İstasyonları ile yine bir aktarma merkezi görevini alan Şirinyer İstasyonu’na ulaşılıyor. Şirinyer İstasyonundan Koşu -  İnkılâp - Semt Garajı - ESBAŞ - Gaziemir - Sarnıç - Havalimanı  - Menderes ve son istasyon Cumaovası Depo alanında güney aksındaki yolculuk son buluyor. Hattın yeraltına girdiği noktalardan biri de Şirinyer Tüneli. Bu tünel de 2 kilometre uzunluğunda.